Avera Cancer Institute, Prairie Center

The architect’s vision statement for the Avera Cancer Institute speaks of “creating a place of hope, faith and courage” Schuler Shook worked closely with the team to develop lighting solutions that helped to create a healing environment to support that vision.

The atrium connects patients and family to nature, with an abundance of trees and a flowing waterfall. The nighttime quality of light in the atrium supports a very successful community outreach program. The atrium has become a much sought after public gathering space for weddings and meetings.

The central corridor and grand stairway connects the entry, atrium, and retail to conference and patient care areas. A sweeping light cove fills the space with light while a wash of light features patient art work at the wall

Location

Sioux Falls, SD

Architect

BWBR